måndag 28 januari 2013

Recept bok

Tog tag i ett projekt idag, som legat undangömt alldeles för länge ...... när det inte riktigt blir som jag tänkt mig lägger jag prylen åt sidan och börjar på något roligare. Någon som känner igen sig *ler*

Jag har gjort en liten receptbok åt min son där han (eller jag) kan skriva in lite godsaker som han kanske inte vill glömma och som han vill komma ihåg när han får ett eget hem *suck*

Satt ihop den med BIA, det sitter en tag i varje blad där man kan skriva hur man följer receptet.

Hoppas han tycker om den ......



Från vän

Ibland gläds jag av ett kort från någon vän :) och då måste jag visa det. Trollsländan har vännen gjort själv ..... så duktigt gjort av henne  :)



torsdag 24 januari 2013

Något helt annat

Idag ska jag blogga om något helt annat än pyssel :)

Under 5 månader har jag gått ner 10 kilo i vikt och krympt 15,5 cm i midjan *ler*
Jag har fått hjälp av en tjej som jobbar på sjukhuset, i Hälsoteamet, just för att hjälpa människor med sina små "problem". Jag har inte träffat henne mer än kanske var fjärde vecka då vi har pratat mat och sen har hon vägt och mätt mig. Allt detta för att jag skall få bli opererad efter vad cancern ställde till det med mitt ena bröst. Doktorn vill att man ska ha rätt BMI och inte vara överviktig innan en sådan op eftersom det finns ganska mycket fett i brösten.
Det har inte varit någon lätt resa men jag har lärt mig fruktansvärt mycket om både kost och träning. Man behöver inte gå på någon superdiet och träna 2 timmar varje dag för att gå ner i vikt  :)

Jag har ätit regelbundet varje dag med mellanmål mellan varje måltid med mycket proteiner och mycket lite kolhydrater. Jag har vissa veckor skrivigt upp vad jag ätigt så jag och Marie gått igenom måltiderna för att se om jag fått för lite eller för mycket mat i mig. Och jag tror att det är detta felet många gör som vill gå ner i vikt ...... man äter för lite. Jag ska äta 100 g protein om dagen nu och det låter lite men  icke sa nicke *ler* Det är fullt tillräckligt :) Jag har inte gått ner så mycket den sista månaden, har antagligen ätit för lite, och nu ska jag väga och räkna ut hur mycket protein jag får i mig varje dag ...... detta moment är det negativa i det hela ..... att väga och skriva upp allt. Men vad gör man inte för att uppnå sin idealvikt, vilket jag når om 3 kg :)

Men kära vänner ...... det handlar ju inte bara om maten eller hur *ler* man ska ju ha ut all denna energi man stoppar i sig oxså :) I början gick jag en runda på en ½ timme varje dag men fick ont i knäna. Så jag fick fortsätta träningen på gymet och där kör jag konditionsträning  ½ och sen styrketräning  ½ ungefär 3-4 ggr i veckan. Jag går även till arbetet vilket tar ca 20 minuter.
När man tränar som jag gör får man då oxså tänka på att viktminskningen inte blir lika stor eftersom muskler väger mer än fett men då kan man mäta sig vilket jag då gjort :) Och som jag skrev innan, 15,5 mindre i midjan.

Jag följer till stor del LCHQ och GI men gör om "vanliga" recept oxså. En hel del LCHF recept är oxså bra men då tar jag bort allt fett och använde mjölk eller mager grädde.

Så nu har ni fått lite inblick i vad jag håller på med för tillfället :) och är det någon i denna stora värld som skulle vilja ha lite råd och stöd hör bara av er ...... jag hjälper till om jag kan :) ingela.larsson@telia.com

Fortsättning följer :)
Kram Ingela

söndag 20 januari 2013

Älskade lillasyster

Min lillasyster börjar bli lite bortskämd med söta presenter och kort :) men det gör inget, jag tycker bara det är roligt att glädja henne.
Hon har det tufft för tillfället, pluggar till socionom med barn, man, hund och hus som oxså kräver hennes uppmärksamhet. Jag får uppmuntra henne så gott jag kan *ler*

På morsdag bjöd jag och syrran ut mamma på restaurang i Eslöv. Mys med god mat och några öl. Servitrisen tog foto på oss och jag har gjort ett litet kort till syrran med det fotot i :))
Ramat in fotot med min favorit dies och skickat med  Magnolias Wrapped Lovely dies så kan hon hänga bilden på väggen om hon vill.


lördag 19 januari 2013

Blocket

Det är bra att ha span på vad som säljs på blocket (då bara från Hässleholm).
 Härom dagen dök ett äldre vitrinskåp i ek upp som "bara" kostade 400:- och jag har länge velat ha ett sådant skåp :)) Och det såldes bara några kvarter härifrån, så jag och Birgitta var dit och tittade på det ....... idag står det i mitt sovrum *lycklig*

Men ....... det blir ju alltid efterföljder :)) något måste målas i sängkammaren *ler* definitivt sängen MÅSTE nu målas vit men skåpet är jag osäker på ..... får funderas på. Här är en bild på det vackra :)




tisdag 15 januari 2013

Lite olika album

Igår var jag ledig hela dagen och var lite produktiv :) Jobbat hela helgen och då är det skönt att bara få sitta med scrappandet och slippa tänka *ler*

Jag har gjort ett påsalbum till min söta mamma med lite foto på mig och syrran ........




Och sen har jag fått göra ett album till som jag kan ha mina dies i  :)  Det blir ju fler och fler och det andra albumet jag gjort är fullt *ler*
Har använt vanliga plastfickor som jag skurit till och sen stuckit i cs för det ska bli mer stabilt. Sen ännu en bit cs och limmat fast en bit magnet (övnings körningsskylt)



Det var allt för denna gången ...... och inte så lite *s*

fredag 11 januari 2013

Tänkvärda ord

En vän behövde muntras upp en liten smula så jag gjorde ett litet kort med tags i och lite tänkvärda ord till henne  :)
Hittade en mall här som jag tyckte såg bra ut och här är några bilder på mitt alster :)


 Till sin lilla dotter fick hon ett litet mini album jag gjort. I det kan hon sätta in små bilder på lilla Lykkeliten :)




måndag 7 januari 2013

Scrapträff

Idag har det varit scrappträff i lokalen här hemma och som vanligt har dagen känts som tre timmar :) Flera nya har kommit till i gruppen och det är trevligt :) Kommer alla blir vi runt 15 st men är där hjärterum så finns det skjärterum :))


Det har pysslats hela dagen och en hel del har jag hunnit med i dag ....... syrrans son fyller 13 och han ska få ett kort med lite pengar i. Chris farmor fyller år så henne har jag oxså fått gjort kort till men det ska till lite dekoration innan jag är helt färdig .....






Sen har jag påbörjat en liten almanacka som jag ska ha hängandes på väggen så jag har koll på vilka som fyller år under året *ler* Den visar jag när jag är färdig med den.

Dagen är slut och allt skall packas upp och ställas tillbaka. Enda fördelen med detta packande och asandes är att scrapprummet blir städat en gång i månaden :))))

tisdag 1 januari 2013

Nyårsafton

Gott Nytt År på er alla som kollar in på min lilla blog :)

Var hembjuden till en vän på nyår och då fick jag tillfälle att göra en liten "gå bort" påse med lite sötsaker i *ler*
Altrade en pappåse som det söta lades i ..... tyvärr glömde jag fotta det ena jag gjorde men jag har hittat en liten mall här som är något liknande :))





 
Har även hunnit med att göra en vintag och dekorerat den med ett litet stjärnkort till en väns son och hans sambo som köpt hus ........